Center for Bygningsbevaring Logo

Del 4 - Bæredygtighed og cirkulær økonomi

KURSUSDAG 13
Bæredygtighed og cirkulær økonomi ved bygningsrestaurering

Kurset er afholdt

Guide til bygningsrestaurering for nye i ’restaureringsbranchen’. Herunder nyuddannede arkitekter, konstruktører og håndværkere. Kursusdagen har fokus på vedvarende holdbarhed og cirkulær økonomi for eksisterende bygninger. Kursusdagen behandler emnet både i teori og praksis. Bl.a. ud fra konkrete projekter og ofte begåede fejl. Vi kan også byde på et lille indlæg om LCA for eksisterende bygninger, der ofte kræves i dag ved ombygninger.

Ny forskning viser at de fleste ældre bygninger i Danmark er skabt til at klare både klimaforandringer, stor grad af bæredygtighed og et godt indeklima på én gang. Men hvis man istandsætter (renoverer) ældre bygninger med de forkerte materialer og metoder, mister man disse ret enestående egenskaber, og bygningen går meget hurtigt til.

Målgruppe

Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

Udbytte

Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.

Indlægsholdere

Anne Lindegaard, arkitekt maa, kursusleder, Center for Bygningsbevaring
Søren Vadstrup, arkitekt maa, 
Henriette Ejstrup. Cand. Arch. Ph.sd. Adjunkt, Institut for Bygningskunst og teknologi.
CINARK Det Kongelige Akademi
Anita Lindholm Krak, arkitekt maa, byggeøkonom MAK, chef for bæredygtighed, Over Byen Arkitekter
Karoline Faxe, bygningskonstruktør MAK

Yderligere oplysninger

Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 2086 0758 
E-mail: