Del 3 - Restaurering, håndværksteknikker, materialer og overflader.
KURSUSDAG 12
Lerjord som historisk byggemateriale
Kurset er afholdt
Når man skal istandsætte ældre bygninger på en kvalificeret måde, skal man hurtigt kunne danne sig et overblik over, hvad der skal bibeholdes, og hvordan - og hvad der skal skiftes ud. Det kræver et dybt kendskab til ældre bygningers materialer, hvor man ikke altid bare kan ’skue hunden på hårene’. På kursusdagen får du en kort gennemgang af alle de klassiske byggematerialer, der indgår i ældre huse, deres fremstilling, egenskaber, udførelse og istandsættelse. Vi hører også om poreåbne kontra diffusionsåbne materialer. Forebyggende vedligeholdelse med bæredygtige materialer og metoder. Ofte begåede fejl. Vi udleverer et kompendiemateriale, som du kan støtte dig til i fremtiden.
Nøgleord: Bæredygtig bygningsbevaring med de klassiske byggematerialer og metoder, murværk og puds, ubrændt ler, udvendigt træ, biogene byggematerialer, smedejern og støbejern, maling og overfladebehandling, facadedekorationer.
Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.
Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.
Indlægsholdere
Anne Lindegaard, arkitekt maa, kursusleder, Center for Bygningsbevaring
Søren Vadstrup, arkitekt maa,
Frilandsmuseets håndværkere
Karoline Faxe, bygningskonstruktør
Yderligere oplysninger
Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring
Tlf.: 2086 0758
E-mail: